Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@01:55:33 GMT

آیت الله صافی گلپایگانی شناسنامه حوزه علمیه قم بود

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۹۰۹۶

آیت الله صافی گلپایگانی شناسنامه حوزه علمیه قم بود

به‌ گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین عباس نصیری فرد شامگاه یکشنبه در آیین بزرگداشت حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره) که در مسجد عابدینیه سمنان برگزار شد، بیان کرد: دلدادگی به اهل بیت (ع)، اخلاص و تواضع در جایگاه مرجعیت، تألیف بیش از ۱۰۰ کتاب ارزنده و با محتوا و اخلاص در گفتار و عمل از ویژگی‌های این مرجع عالیقدر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: تقوا در فروعات دین، صبر بر واجبات و تقوا در ترک محرمات، از ویژگی‌های مرجع تقلید است که آیت الله گلپایگانی همه این ویژگی‌ها را دارا بود و دارای تقوا در فقه بود. 

نصیری فرد به جایگاه علما اشاره کرد و گفت: با قیام امام حسین (ع) اسلام احیا شد اما هنوز خطر برطرف نشده بود و نفوذ و انحراف در فکر و اندیشه مسلمانان، همچنان اسلام را تهدید می‌کرد که در این فضا امام باقر (ع) و امام صادق (ع)، جریان حوزه‌های علمیه را برای جلوگیری از انحرافات ایجاد کردند و امامان پس از این ۲ معصوم نیز، در ثبیت اسلام به لحاظ فکر و اندیشه تاثیرگذار بودند. 

وی خاطرنشان کرد: در زمان امام زمان (عج) نیز جریان فکری اهل بیت و اسلام ناب به دست افرادی به نام علما و مرجعیت افتاد که می‌توانستند نیازهای دینی جامعه را تامین کنند و امروز باید مردم تلاش کنند تا مرجعیت را حفظ و مسائل شرعی خود را از مرجعیت و علما کسب کنند.

نصیری فرد به قیام امام خمینی (ره) و نقش مرجعیت در انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: امام خمینی (ره) با حفظ دین و گسترش مفاهیم دینی، محور زندگی مردم و حکومت را توسل به خدا دانست و در همه صحنه‌های حساس انقلاب اسلامی، خدا را مدنظر قرار داد که با استفاده از این جایگاه و حضور مردم در کنار مرجعیت، توانست پیروزی را برای مردم به ارمغان آورد. 

وی افزود: بعد از انقلاب نیز بزرگانی همچون آیت‌الله صافی گلپایگانی وظیفه حفاظت از اسلام را برعهده داشتند و در همین راستا آیت الله صافی گلپایگانی با همکاری دکتر حبیبی، شهید صدر و شهید بهشتی، پیش‌نویس قانون اساسی را نوشتند.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: آیت الله گلپایگانی، ارتباط زیادی با مقام معظم رهبری داشت که ایشان در پیام تسلیت خود نیز اعلام کرد که در بسیاری از موارد از نظرات و پیشنهادهای وی بهره‌مند شده است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم آیت الله سیدمحمد شاهچراغی نماینده مردم استان سمنان در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام و المسلمین مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، سیدمحمد رضا هاشمی استاندار سمنان، فرمانده سپاه استان و دیگر مسوولان و مردم حضور داشتند. 

قرائت قرآن و مداحی اهل بیت(ع) از دیگر برنامه‌های این آیین بزرگداشت بود.

برچسب‌ها حوزه علميه آیت الله صافی گلپایگانی انقلاب اسلامی ایران مرجعیت تقلید شیعه سمنان امام خمینی پروندهٔ خبری ارتحال آیت الله صافی گلپایگانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه آیت الله صافی گلپایگانی انقلاب اسلامی ایران حوزه علميه آیت الله صافی گلپایگانی انقلاب اسلامی ایران مرجعیت تقلید شیعه سمنان امام خمینی آیت الله صافی گلپایگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۹۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است

 

 




به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان گفت: امام جعفر صادق(ع) بعنوان رئیس مذهب تشیع حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

حجت الاسلام والمسلمین محمد مروارید گفت: سالروز شهادت امام صادق(ع) را تسلیت می گوییم و این امام همام حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

وی با اشاره به تلاش ائمه معصومین(ع) برای انتقال معارف در دوره های گوناگون، تصریح کرد: دین مقدس اسلام در زمان پیامبر اکرم(ص) قوت گرفت و اساس اسلام از طرف پیامبر گرامی اسلام(ص) تبلیغ می شد، بعد از آن جنگ هائی ایجاد شد اما در عین حال در زمان حضرت امیرالمومنین(ع) نیز فرهنگ اسلامی سبب شد نهج البلاغه بعنوان دریائی از علوم و حکمت های اسلامی تدوین و توسط حضرت در جامعه انتشار یابد که از بزرگترین افتخارات می باشد.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که این از افتخارات بزرگ هر شیعی می باشد که امام اول او امیر مومنان(ع) است، خاطر نشان کرد: پس از رسول گرامی اسلام(ص) کمالات و ارزش های انسانی از هر امام به امام بعدی علی رغم شرائط سخت دوران انتقال می یابد آنطور که دوران امام حسن مجتبی(ع) نیز مصادف با خلافت معاویه است که انواع ظلم ها را روا داشتند و متاسفانه زمینه ای برای گسترش فرهنگ اسلامی فراهم نشد.

حجت الاسلام والمسلمین مروارید ادامه داد: خون مقدس سید الشهدا(ع) در کربلا زمینه ای کلیدی برای ترویج و بسط دین فراهم آورد و پس از ایشان نیز دوران امام سجاد(ع) سراسر دانایی و علم و دانش است همانطور که صحیفه سجادیه دلیل بر حقانیت امام چهارم شیعیان، حضرت زین العابدین، امام سجاد(ع) می باشد.

وی افزود: پس از این دوران امام باقر و امام صادق(ع) تلاش زیادی در راستای ترویج علمی داشتند آنچنان که هر آنچه امروز مراجع و علمای شیعه دارند، همه بهره مند از دریای علم امام صادق(ع) بوده و هستند.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که شیعه و اهل سنت افتخارشان شاگردی امام صادق(ع) می باشد، اظهار داشت: هرآنچه امروز از اصول و اعتقادات، معارف، توحید، نبوت، امامت و ... وجود دارد از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) رسیده آنطور که ۴ هزار نفر با حضرت مراوده علمی داشتند و حق بزرگی بر ما دارند.

 

دیگر خبرها

  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است